sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Aurinko, appelsiini, leijona


Ajattelinpa nyt kunnolla yllättää teidät kaikki kaksi täällä vielä kuikuilevat lukijat, ja tehdä päivityksen. En ole lopettanut neulomista enkä oikeastaan bloggaamistakaan, vaikka edellisestä kerrasta on jo ikuisuus aikaa. Sitä, tiheneekö päivitystahti tämän jälkeenkään, en osaa kuitenkaan luvata. Katsotaan miten käy.
 
 
 
Pääsiäiseksi valmistui tällainen kesäisempi neule. Lanka on puuvillan ja hampun sekoitetta, Onionin Cotton + hemp + modalia, joka oli minulle uusi tuttavuus. Neulottavuus oli ihan mukava, ja väri on herkullinen oranssin keltainen. Minua yllätti langan juoksevuus, tähän tunikapituiseen puseroon meni melko tasan 400g. Malli on muilta osin omasta hatusta, mutta kaarrokkeen kuvio on napattu Norah Gaughanin Knitting Nature -kirjan Phyllo yoked pulloverista (suosittelen muuten kirjaa, todella mielenkiintoisia malleja). 
 
Olen aika tyytyväinen lopputulokseen, vaikka ihan pitoon asti se ei ole vielä kerennyt. Mietin väriä tosi pitkään, ja vähän pelotti näyttääkö tässä sitten liikennemerkiltä. Kunhan säät vähän lämpenee, niin pitää testata.
 

2 kommenttia:

TYLLi kirjoitti...

Siis Ihana, isolla iillä! Miltä tuo lanka tuntuu?

Pomsikas kirjoitti...

:) Lanka on neulottuna pintana aika vilpoisan oloinen, ja taipuisan, vaikka voisi luulla että hamppu on kankeaa ja karkeaa. Pellavasekotteisiin lankoihin verrattuna ehkä vähän napakampaa. Se on siis aika ihanteellisen oloinen kesäneulelanka. Mutta sittenhän sen oikeastaan vasta näkee kun pesee ensimmäisen kerran, että miten se käyttäytyy.