keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Yksinäiset lehdet


Tämä huivi on roikkunut mulla hengarissa jo jonkun viikon valmistumisensa jälkeen. En vieläkään tiedä, saako se jatkaa elämäänsä huivina vai olisiko parempi purkaa se pois ja tehdä siitä jotain muuta, pistää vaikka toisen langan kaveriksi johonkin isompaan projektiin. Lanka on Rowanin Purelife revive, ihanaa tweedmäistä silkkisekoitetta, ja tykkään siitä tosi paljon. Malli on kolmiohuivi nimeltään Lonely tree shawl, ja sekin on periaatteessa ok, mutta joku tässä avioliitossa nyt mättää.
Halusin tehdä itselleni keväthuivin, ja mulla oli jo pitkään ollut mielessä sellainen ronskimpi pitsi paksummasta langasta. Tämä malli tuntui sopivan siihen ajatukseen kuin nenä päähän, tuo lehtikuvio on kaunis ja tykkään erityisesti reunan ainaoikeasta ja nypyistä, ne tuo tähän malliin sitä jotain. Mutta sitten, se mikä tässä oli vähän pettymys on tuo lehtikuvion epäsymmetrisyys keskikohdassa, siis tuossa keskisilmukan kohdalla jossa mallin pitäisi peilautua nätisti. No, peilautuuhan se, mutta lehtikuvioista tulee epämääräisen muotoisia länttejä eikä mitään lehtiä. Tässä kohtaa mallin suunnittelijan olisi kannattanut vielä vähän miettiä, ja minäkin vain neuloa posotin perässä sen kummemmin ajattelematta että miten tässä käy. Tämä nyt ei varmasti kaikkia edes häiritsisi, ja riippuu siitä millä tavalla huivia pitää, että tuleeko "virhe" näkyviinkään.


Huivi on myös vähän liian pieni minun makuun. Käytin kaksi kerää, josta tuli ohjeen mukaiset kuvion toistokerrat, mutta kolmas olisi ollut tarpeen. Lanka on ihanaa ja tykkään väristä, mutta kokonaisuutena vaikutelma on vähän vaisu ja huivi on aika vetelä ja ryhditön. Kuvissa se näyttää ihan kauniilta, mutta käytännössä se minun päällä näyttääkin sitten toisenlaiselta... Taidanpa vielä hetken mietiskellä, jos keksin langoille parempaa käyttöä niin pistän tämän tekeleen sitten purkuun.


3 kommenttia:

emmi kirjoitti...

tosi kaunis huivi, ainakin kuvista päätellen.

mutta ymmärrän tunteesi täysin. jos se ei vain toimi, niin ei se toimi. ja jos on vielä pikkaisen liian pieni, niin hermohan siinä menee.

ja luulen, että tuo epäsymmetrisyys ei vaivaisi yhtään, jos huivi muuten olisi just hyvä. nyt se varmaan vaivaa siksikin, kun muutenkin vaivaa. :)

hassua muuten, että tuo epäsymmetrisyys tai siis tuo läntitys on laitettu tuohon keskelle. luulen, että kuvion oisi ihan hyvin voinut laittaa länttiintymään huivin reunoihin. silloin se ei ehkä ois vaivannut niin paljon?

Pomsikas kirjoitti...

Joo, minäkin kuvia katellessa ajattelin että onpa se sittenkin aika nätti. Mutta kun kuvausassarina uskollisesti toimiva Roskisprinsessa on jotakin kokoa XS ja meikäläinen XL niin ei se sitten ihan samalta näytä :D

Totta muuten turiset, ei ne läntit haittaisi siellä reunassa yhtään. Tietysti jos olisi reipas niin sitähän voisi laskeskella tuota mallia uudestaan, että pääsisi länteistä kokonaan eroon jos uudestaan neuloisi, mutta en tiiä olisiko sitä nyt kuitenkaan niin innokas siihen hommaan ;)

emmi kirjoitti...

hmm, vai että XL.. no just :)

niin, onko se vaivan ja vääntämisen väärti. siis että, jaksatko alkaa laskeskelemaan? vähänkö ois sitte kyllä voittajafiilis, kun sais sen just eikä melkein! eli ehkä jo tuon fiiliksen takia vois laskea? :)