sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Sisko ja sen veli


Taisi johtua saapuvasta keväästä, että lankahyllyltä tarttui mukaan kirkkaan pistaasinvihreää alpakkaa. Sille kaveriksi vähän harmaata sukkalankaa, ja ajatuksissa oli perushuivi Baktus raidallisena, koska raitojakin keväällä tarvitaan. Pian kävi sitten selväksi, että sillä yhdellä kerällä pistaasinvihreää ei pötkitä kovin pitkälle, joten lisäksi piti laittaa kaikki jämäpussista löytyvät alpakan jämät väristä välittämättä. Sekoitus on oikeastaan ihan hyvä, vaikka pitkällisen mietinnän tuloksena en olisi noihin väreihin päätynyt kyllä millään. Pistaasia ja viininpunaista ja tummansinistä harmaan sekaan. Ehkä aina ei tarvitsekaan miettiä niin kovasti, tekee vaan.


Veljelle halusin tehdä samanlaisen, koska tiesin että se on isojen huivien ystävä. Veli sai sanella väritoivomukset, ja nehän oli tietysti sitä (minun mielestä toisinaan ehkä vähän yksitoikkoista) musta-harmaa-ruskea -osastoa. Sukkalankaa ja alpakkaa on siinäkin sekaisin, tunnusta tulee alpakan ansiosta aika mukavan pehmeä, joskaan ei sitten pesukoneen kestävä. Veljeä tarkempaa vaatekappaleiden syynääjää ei ole olemassakaan, joten toivon että huivi täyttää vaatimukset. Omaa huivia on kyllä tullut pidettyä päivittäin, Baktus vaan on niin kätevä malli. Kolmiohuiveissa on joskus vähän sitä ongelmaa, että päät jää liian lyhyeksi, mutta Baktus on juuri oikeanlainen pitkine päineen. Ja telkkarineuleena aivan ehdoton.


4 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Onpa komeita Baktuksia! Ei ole Baktukset aiemmin herättäny minussa minkäänlaisia tuntemuksia mutta nämä on niin hienoja että josko tuota itsekin... Se on vähän sääli, että monissa hienoissa huivimalleissa tosiaan jää päät liian lyhyiksi.

Pomsikas kirjoitti...

Meillä äiti on vannoutunut Baktuksen käyttäjä, mutta minuakaan ne ei ole aiemmin oikein kauheasti sytyttäneet.Johtuu ehkä siitä, että mun aikaisemmat Baktukset on olleet kaikki sellaisia yhden kerän ihmeitä, eli ne on olleet vähän liian pieniä. Tämä iso on ihan eri toista, paljon parempi :)

emmi kirjoitti...

onko veli jo nähnyt tuon hälle tekemän huivin? mitä tykkäs, menikö laaduntarkkailusta läpi? ;)

Pomsikas kirjoitti...

Veli otti huivin käyttöön jo samana päivänä, eli taisi mennä läpi :)