keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

5/7


Joskus sata vuotta sitten äiti osti langat kuuluisaan Revontuli-huiviin. Tuskin kukaan teistä on onnistunut välttymään kuulemasta joskus Revontuli-huivista, ja vaikka minä juuri tästä syystä en ole koskaan ollut kyseisestä mallista kauhean kiinnostunut, lupauduin kuitenkin neulomaan sen äidille. Ja viime hiihtolomalla sain sen tehtyä, vihdoin.


Tämän Revontulen ideana oli värit, jotka äidin mielestä muistuttaa Lapista. No löytyyhän nuo puhtaat perusvärit kyllä monista saamen puvuista ja muista käsitöistä. Lanka on virolaista, olikohan nyt Aade longia jollen väärin muista, sellaista vähän karkeahkoa. Ja vaikka virolaisista langoista paljon kaikenlaista puhutaan, tätä en voi kauheasti moittia. Langassa ei ollut epätasaisia kohtia tai solmuja, mutta käsiä se vähän neuloessa likasi. Revontuli valmistui aika nopeasti ja lopputulos on ihan hauskakin, värikäs ainakin. Huivi jäi mökille asumaan, koska sitä on kuulemma tarkoitus pitää vain Lapissa.


Samaisella lomalla sain myös kuvattua oman virolaishuivini, jonka olin saanut valmiiksi jo vähän aiemmin. Lanka on tässäkin virolaista, ostin sen Turusta myyjäisistä. Tämä lanka sotki käsiä siis toden teolla, käsiä sai juosta pesemään muutaman kerroksen välein, jollei halunnut että musta rasva tahraa huivin valkoiset kohdat. Langassa on myös vieno öljyn tuoksu, mikä on minusta yllättävää.


Kutsun huivia Harakka-huiviksi, koska se on varislinnun värinen ja valitsin pitsimalliksi virolaisen mallin nimeltä crow's foot, eli variksen varpaat. Suomessa taidetaan enemmän puhua harakan varpaista. Harakan varpaiden mallin löysin Haapsalu Sall -kirjasta ja reunapitsiksi yhdistin mallin joka löytyi Nancy Bushin pitsihuivikirjasta. Kummallisesta autokorjaamon tuoksusta huolimatta huivi on erittäin mieluinen ja olen ehtinyt pitää sitä jo melko paljon. Paukkupakkasilla se lämmitti kerrassaan ihanasti.

3 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Kauniit värit tuossa revontuli-huivissa. Tulee mieleen kesä, mutta toisaalta myös ruska. Kaunis on tuo toinenkin huivi - kiva idea yhdistää siihen toisen mallin reunapitsi! Onpa erikoista lankaa, kun on niin öljyisää. Toivottavasti se ei sotke käytössä. :)

Emma kirjoitti...

Varsin pirteä revontuli :) Miultakin on tämä "kulttimalli" vielä neulomatta. Kauniit väriliu'ut harakkahuivissa!

Pomsikas kirjoitti...

Kiitokset Tanja ja Emma! :) Revontuli oli varsin mukava tikutella, eipä ole ihme että se on niin monta neulojaa koukuttanut pauloihinsa. Harakkahuivi ei ole käytössä sotkenut, ainakaan vielä, ja nythän sen saa jo kohta laittaa talviteloille ja miettiä jotain vastaavaa huiviketta iloisemmissa väreissä!