tiistai 13. maaliskuuta 2012

3/7


Seuraavana on vuorossa monille tuttu pitsipläjäys Haruni. Niin kuin yleensä, ne vaikeimmat ja näteimmät neulomukset menee äidille, ja niin teki tämäkin. Tämä oli ehkä vaikein neulomukseni tähän mennessä, mutta kun tuo reunakuvion ensirivit saatiin selätettyä niin eihän tämäkään enää ollenkaan vaikea ollutkaan. 15 sivua pitkän ohjeen ja huivin monimuotoisen ulkonäön ei kannata siis antaa säikäyttää.

Langaksi äiti valitsi sitten oikein luksuslaatua: Zitron filigran lace, joka on konepesun kestävää pehmeääkin pehmeämpää ohutta merinovillaa. Sillä pesunkestävyydellä nyt ei ole tällä kertaa mitään merkitystä, koska näin hentoista pitsiä en menisi koneeseen laittamaan kuitenkaan. Lanka on melko tyyristä, niinpä vähän harmitti kun lanka loppui pari kerrosta ennen loppua ja jouduin korkkaamaan vielä uuden vyyhdin. Mistä lie moinen johtui, ravelryn projektien mukaan yhden vyyhdin olisi pitänyt riittää.


Tykkään Harunissa erityisesti tuosta reunan suuresta kukkakuviosta, ja blogeissa näkyy jonkin verran malleja, joissa reunakuviota on yhdistetty muuten sileäneuleiseen huiviin, mikä minusta toimii melkeinpä paremmin kuin tämä täyspitsinen alkuperäisversio. Juhlakäyttöönhän tämä tämmöinen tulee, on niin paljon pitsiä että melkein jo hirvittää ;)

2 kommenttia:

emmi kirjoitti...

huih, 15 sivua pitkä ohje!! :O apua. mutta ihana se on, tosi kaunis.

Pomsikas kirjoitti...

No se ohje on to-del-la perusteellinen, siitä pituus :)