keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Sukulaku ja kissankello


Blogeissa näkee nyt paljon ihania raitasukkia, ja minulla alkoi tehdä myös mieli sellaisia. Siinä missä muut ovat neuloneet monivärisiä liukuvärjätyistä langoista, minä menin arkisesti mustaan ja ruskeaan. Tuli sitten tämmöiset sukulakusukat jokapäiväiseen tassutteluun. Musta lanka on Novitan aloevera-Nallea ja ruskea Dropsin Fabelia, värit ovat todenmukaiset yläkuvassa. Jotta hommassa olisi ollut myös vähän jotain mielenvirikettä, niin askartelin joustimeen palmikot. Huomasin toista sukkaa tehdessäni, että palmikoiden X-kuvion tekoon olisi varmaan ollut yksinkertaisempikin tapa, tein sen jotenkin kummallisen monivaiheisesti ja siksi kuvio on nyt vähän pyöristynyt. Mutta tykkään lopputuloksesta silti, voisin tehdä toisetkin. Vaikka mustaharmaat?


Toiset valmistuneet sukat muistuttaa väriltään haalistunutta kissankelloa. Sukat on äidille, koska niistä tuli minulle liian pienet. Lanka on omassa värjäyskattilassa käynyttä Rellanan sukkalankaa, ja pitsimalli on peräisin Wendy D. Johnsonin Catnip Sockseista.


Pitsin mallikerrassa toistetaan vain neljää kerrosta, joten se oli aika jouhevaa neulottavaa. Yhden virheen onnistuin sinne silti tekemään, ehkä juuri siksi ettei mallipiirrosta tarvinnut niin silmä tarkkana seurata. Tykkäsin pitsissä siitä, että se on venytettynä hyvin pitsimäinen ja herkkä, ja venyttämättömänä mukavan rouheaa pintaa. Voisi toimia mukavasti myös rannekkeissa ja säärystimissä. Äidillä nämä sukat taitaa mennä "kylässäkäynti sukiksi", ei raaski kotona näin pitsisissä sipsutella ;)

3 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Sitä on taas ahkeroitu :) Sukulaku kuvasta katsoin, että oletko siirtynyt jo keskustan maisemiin, mutta toisen sukkakuvan matto paljasti muuta :)

Ihanat oli ne palmikkoaloitukset :) Mites se olikaan niiden yksiväristen mustien ja ruskeiden sukkien laita?

Pomsikas kirjoitti...

Itsekin eilen kyläilemään lähtiessä kaipailin juuri sellaisia mustia tai ruskeita sukkia! Pitää varmaan tehdä yhdet mustat vastaavia tilanteita varten, vaikka se mustan neulominen onkin niin tylsää. Ja mustien sukkien pohjissa näkyy kaikki pöly ja koirankarvat. Pitikö sullekin tehdä? ;)

emmi kirjoitti...

onpas molemmat ihanat. ja niin erilaiset.
mieki oon huomannu, että tarvisin ihan mustat villasukat. mun kaikki villikset on kirjavia, koska oon aatellu, että niissä saa olla väriä, mutta yksivärisillekkin olisi paikkansa.

vinkvink ;)