maanantai 7. helmikuuta 2011

Annin pitsisukat


Tunnetusti pitsien perään oleva ystäväni Anni tilasi itselleen pitsisukat, joiden varret näkyisivät nilkkureiden alta. Väritoivomus oli luonnonvalkoinen. Pitsikuvion sain valita itse, joten päätin kokeilla Evelyn A. Clarkin suunnittelemia Waving lace sockseja (ravelrylinkki) kirjasta Favorite socks. Olen aikaisemmin neulonut samasta kirjasta toisetkin pitsisukat. Langaksi valitsin vanhan tutun Austermann Step Classicin, jossa on mukana aloe veraa (ja joka tuntuu kestävän kulutusta myös aika hyvin).

Tässä mallissa sukkien varressa on joustinneuleen sijaan käytetty vähän piparkakkureunaa muistuttavaa pitsiä. Arvelin sen olevan juuri oikea aloitus sukkiin, joiden varsien on tarkoitus reilusti näkyä. Tämä aloituspitsi voisi olla suloinen myös ihan tavallisten sileiden sukkien jujuna.


Sukkien varsinainen siksakmainen pitsimalli on rakentunut aika erikoisesti, koska siinä kavennusten suunta ei seuraakaan kavennettavien silmukoiden suuntaa, eli kun kuvio meni oikealle niin silmukoita piti kaventaa vasemmalle. Yleensä neulemallien logiikkahan toimii juuri päinvastoin, liekö tämä joku amerikkalainen ilmiö sitten. Pitsi on myös tosi joustavaa välissä olevien nurjien raitojen vuoksi, joten pohdin välillä jo puikkokoon pienentämistä vielä edelleen 2,5:sta. Menin kuitenkin loppuun asti samoilla puikoilla, ja sukista tuli ihan sopivat. Siinä missä joustinmainen pitsi joustaa, se myös myötäilee. Myös Anni tuntui olevan tyytyväinen, ja sehän se on tärkeintä. :)


4 kommenttia:

anni kirjoitti...

Juu, minä kyllä kovasti niistä tykkään! Eilen ne jumiutui jalkaan koko päiväksi, vaikka piti "ihan vaan kokeilla":) Tänään puen ne nilkkureiden kanssa,niinkuin ajatus oli.

emmi kirjoitti...

tulipas niistä vain kauniit ja ihan saajansa näköiset :)

mie en oo vielä yksiäkään sukkia neulonut tämän neulomishuuman alettua. oiskohan jo aika. sie teet niin kauniita sukkia, että tulee itellekki himo osata.

oon huomannu, että ameriikoissa ohjeissa on paljonkin eroja eurooppalaisiin ohjeisiin. muistaakseni lauantaisin tulee liviltä tm. alkuillasta neulontakerho -ohjelma. se on amerikkalainen/kanadalainen ohjelma. aika hassu yleensä, mutta kivoja ideoita. tuli tää vaan mieleen tuosta amerikka-sanasta teksissäsi :) ne on muun muassa siellä neulonu pyöröneuletta ja leikannu sen sitten lopuksi auki. :O se menee multa ihan yli, leikata nyt neulomaansa työtä, huih.

Pomsikas kirjoitti...

Anni: miltä näytti nilkkureiden kanssa? (toivottavasti nilkkureista ei lähde väriä.... :D)

Emmi: sitä neuleen leikkaamista tehdään täälläkin. tai ne tekee jotka uskaltaa ;) Tämä lienee se ohjelma: http://www.livtv.fi/ohjelmat/neulontakerho/etusivu Pitänee tutustua. Toisaalta ajatus neuleohjelmasta on vähän outo, mutta toisaalta, miksikäs ei? Ehkä se ei ole sen oudompi kuin ruokaohjelmakaan?

anni kirjoitti...

Hyvältä näyttää nilkkureiden kanssa :) Näkyy myös väljien lapikkaideni yli hyvin! Eilen pidin farkkujen päällä, enkä huomannut tuota väri asiaa miettiä :D mut eipä mtn jälkeä jäänyt! eikä varmasti nilkkureistakaan jää.

Älkäätte peljätkö, piän sukistani hyvän huolen! ky ne valkoisina pysyy :)