maanantai 17. tammikuuta 2011

Inspiraatioita talvi-iltoihin


Niin joulupukin lahjakontista kuin joulun jälkeisestä kirja-alestakin minulle tupsahti pinkka mielenkiintoisia kirjoja. Romaanit haen yleensä mieluiten kirjastosta, mutta harrastekirjoja kerääntyy omaankin hyllyyn. Tällä kertaa sinne on pinottu seuraavat opukset:


Kirjoja katsellessa sormet vähintäänkin syyhyää päästä puikoille. Toisinaan pelkkä neulomisesta haaveileminen, neulemallien etsiminen ja suunnittelu on niin nautinnollista, että se menee itse neulomisenkin ohi. Neulekirjoja on tarjolla aika hyvin myös kirjastoissa (mutta siellä ne ovat melko menevää tavaraa) ja tietysti verkossa on aina olemassa Ravelry. Aika huikean inspiroiva on myös Twist collective -verkkolehti.


Bushin pitsihuivikirjassa on esitelty ihania perinteisiä virolaisia pitsihuiveja ja niiden eri tekniikoita. Osa huiveista vaikuttaa minusta suoraan sanoen aika kinkkisiltä, mutta kirjan loppuosassa on kiinnostava osio erilaisista mallineuleista ja reunapitseistä, joista voi sommitella omanlaisensa huivin. Tykkäänkin yleensä enemmän mallineuleohjeista kuin valmiiksi suunnitelluista neuleista. Kuitenkin kirjan ohjeista ainakin tuo Raha-huivi pääsee jossain vaiheessa varmasti puikoille.Northern knits -kirjassa on paljon puseroita (vielä minä nekin selätän, joskus) ja muutamia asusteita perinteiseen pohjoismaiseen henkeen. Malleissa on käytetty aika paljon kirjoneuletta, mutta yksinkertaisempiakin peruspuseroita löytyy. Kirjassa on todella kauniit kuvat.

Cables untangled -kirjassa on yksinomaan palmikkoneuleiden ohjeita, ja siinä esitellään sekä ohjeita erilaisiin neuleisiin että yksittäisiin palmikkomalleihin. Näistä jälkimmäinen osio on erityisesti minua kiinnostava. Palmikoiden kaaviokuviot on tässä kirjassa mielestäni tosi hyvät ja selkeät, niistä näkee helposti mitkä silmukat siirretään mihinkin. Saapa nähdä monetko sukat, lapaset tai rannekkeet tämänkin kirjan palmikko-ohjeilla kuluvan vuoden aikana syntyy. Ja jos jossain vaiheessa alkaa neuleet kyllästyttää, niin selailtavaa riittää myös suomalaisen painokankaan historiaa esittelevässä Kretongista printtiin -kirjassa. Sieltä voi bongata aika monta tuttua kuosia.

2 kommenttia:

emmi kirjoitti...

ihania kirjoja!
totta, että joskus pelkkä selailu, suunnittelu ja haaveilu riittävät. niin kuin sekin, että jos vain hypistelee lankaa ja ihastelee, voi joskus olla sama kuin neuloisi jonkin tuotteen.

Hanna kirjoitti...

Käsityökirjat ovat kyllä ihania.... Juuri tuossa selailin ja yritin löytää muka uutta kuviota, yllätys yllätys: ranksuihin :) No eipä löytynyt ja nyt on jo toinen lankayritelmä menossa ja vanha ohje. Ehkä sä voisit inspiroida mulle viikonloppuna jotain kuviota n.15 silmukalle ;) ;) ;)