lauantai 27. marraskuuta 2010

Seepra ja appelsiini


Aina silloin tällöin harvakseltaan kangaspuista putkahtaa joku maton pätkä. Tällä kertaa oli tarkoituksena kutoa vähemmäksi trikookuteita, jotka täyttää jo kaikki nurkat. Ja minä en oikeastaan edes tykkää mattojen kutomisesta, silti huomaan vain niitä tekeväni. Nämä kaksi on pieniä n. 80 x 200 cm kokoisia mattoja, joissa sidoksena on käytetty palttinaa ja nelivartista ruusukasta. Seeprakuvioinen matto on kokonaan palttinaa, kuvio syntyi ihan itsekseen raidallisesta kuteesta. Räväkän oranssissa matossa on palttinapohja, ja tummat ruusukasraidat. Näyttävämmän ruusukkaan sidospinnasta olisi saanut rakentamalla se useammalle niisivarrelle, jolloin lankajuoksuista ja kuviosta olisi tullut suurempi. Mutta kyllä se tuollaisenaankin tuo ihan hauskaa vaihtelua perusmattoon.


Seepraan olen aika tyytyväinen, ja se luultavasti jää omaan käyttöön. Oli todella hauska kutoessa seurata, millä tavalla värialueet milloinkin asettuu. Se myös syntyi nopeasti yhdellä kuteella kudottaessa. Oranssin maton äiti varasi jo omakseen. Se on laadullisesti vähän huonompi, koska se on kudottu useammassa erässä. Aina se puiden äärestä nouseminen vaan käsialassa näkyy, ja sitten harmittaa. Kutoessa oranssi matto ja sen värivalinnat vaikutti aika hurjalta, kun kerrallaan näkee vain pienen osan. Kokonaisuutena värit näyttää minusta nyt kuitenkin paremmalta, kuin mitä odotin. Ja sain niitä kuteitakin vähän vähemmäksi. Seuraavaksi mattojen päädyt täytyisi vielä kantata, ennen kuin ne pääsevät käyttöön.

6 kommenttia:

emmi kirjoitti...

oi tykkään! ja molemmista. itelle ottaisin ehkä oranssin, jos sais valita :) hitsi, kun äiti ehti ensin.

musta mattoja(kin) on kiva kutoa (tai tällä hetkellä mitä vain ois kiva kutoa=tahtoo kutomaan!), jos niissä on vain joku juju. näissähän sellainen on. ihania!

Hanna kirjoitti...

AAaaaah, ku ihana tuo oranssi matto oikein onkaan. Malla saa kyllä varoa vieraitaan ja seisoa maton päällä tiiviisti, jottei se lähde lentoon kohti Kokkolaa :)

Pomsikas kirjoitti...

Ja mun mielestä se oranssi oli kutoessa niin ruma! :D

E. kirjoitti...

Oi, ihanan pirteitä ovat!

Eija kirjoitti...

Saisipa tuollaisia lattialle, ihan varpaat nauraisivat!

PIPER kirjoitti...

Kyllä matossakin pitää olla jokin juju! oli se sitten räväkkä väri tai jokin muu. Upeita molemmat