tiistai 21. syyskuuta 2010

Puuvillaraitoja


Keväällä luodusta vihreästä loimesta syntyi kesän lomareissulla huiveja. Huivit on olleet kesän jo käytössäkin, kumman hitaasti ne vaan tiensä nykyään tänne blogiin löytää.


Huivien loimessa on vuorolankaisena eri sävyisiä vihreitä, turkooseja ja violetteja lankoja, joista suurin osa on puuvillaa ja onpa seassa muutama pellavainenkin. En voi sanoa, että se pellavan joukkoon lisääminen olisi ollut kovin järkevää, koska se tietenkin jousti loimessa eri tavalla kuin puuvilla. Eli toisin sanoen se meni helposti poikki, ja kutomisen jälkeen viimeistelytöihin kuului loimilangan jos toisenkin paikoilleen pujottelu...

Sidos on molemmissa huiveissa jälleen vanha kunnon palttina. Palttinassa loimen ja kuteen värit sekoittuu uudeksi sävyksi, jolloin vihreävoittoisesta loimesta siniturkoosilla kudottaessa sai aikaan turkoosia pintaa. Lähempää katsoessa loimen sävyt erottuu paremmin.


Paksummalla puuvillalla kudottu keltaraitainen huivi on vähän jämäkämpi tunnultaan, kun taas ohuella langalla kudottu turkoosi on ohut ja kevyt.


3 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Todella kauniita. Värit ovat hengästyttävän ihanat.

emmi kirjoitti...

minultahan oli tämä mennyt ihan ohi. ihania molemmat. värit on tosi kauniit ja tykkään noista lähikuvista, kun niissä yllättää noiden sävyjen määrä.

Pomsikas kirjoitti...

Kiitos kaunis kommenteista :)