tiistai 17. elokuuta 2010

Syksyn varalle


Näitä sukkia on tehty koko kesä, aina jossain välissä pari silmukkaa kerrallaan, ja nyt ne valmistui kun kesäkin lähenee loppuaan. Malli on Cookie a:n Sock innovation -kirjasta ja nimeltänsä Angee. Tykkään kovasti Cookie A:n sukkamalleista, esimerkiksi vanhat tutut Monkeyt on pyöräytetty puikoille useampaankin kertaan. Sock innovation-kirjassa on kuitenkin minun mielestä yleisesti ottaen aika monimutkaisilla rakenteilla varustettuja sukkia, Angee on kirjan yksinkertaisimpia malleja. Hyvä pitää ne kinkkisemmät mallit kuitenkin muistissa sitten, kun kaipaa lisähaastetta puikoille.

Lanka on ruskea Drops Fabel, jota kokeilin ensimmäistä kertaa. Niin kuin Dropsin langat yleensä, se on aika edullista, ja ihastuin vähäeleisen ruskeaan väriin. Ihan hyvän oloinen perussukkalanka, mutta neuloessa kyllä vähän ärsytti nyppiä pois langasta esiin nousevia valkoisia polyamidi-kuituja. Sama ilmiö on havaittavissa Novitan seiskaveikassakin, jossa karkeat valkoiset kuidun pätkät pistää esiin. Kaikkiahan se ei toki haittaa, mutta minä en osaa olla niitä nyppimättä.

Angeet oli mukavat neuloa, muokkasin ohjetta vain vähän suuremmaksi lisäämällä nurjia silmukoita kuvion reunoille. Se on helppo tapa muuttaa kokoa, mutta itse en pidä leveitä nurjien silmukoiden raitoja aina kovin kauniina, varsinkaan kun ne lähes aina osuu keskelle jalkapöytää. Kuvio on muuten mukavan litteä, mahtuu varmasti kenkään kuin kenkään. Kohtahan villasukkia jo taas tarvitseekin :)

3 kommenttia:

Katsula kirjoitti...

Kauniit sukat!

emmi kirjoitti...

villasukkakelit on jo täällä <3 ja ihanat sukat

Heidi kirjoitti...

Onnistuneet Angeet. Olen ottanut jo kotona käyttöön ohuet Regia Silkistä kudotut sukat, joten kyllä sukkia jo tarvitaan :) .