tiistai 6. huhtikuuta 2010

Kaislapalmikko


Joskus yllättävistä paikoista voi tehdä löytöjä. Muoniossa lomaillessa sattui vastaan edullisesti puuvilla- ja pellavalankoja kudontaan, ja minähän heti hamstrasin sitä ihan puolakaupalla. Yhdessä Hannan kanssa visioimme langoista kesäkudontaprojektiksi yhteisen huiviloimen, jonka minä nyt sitten pääsiäisen vieton lomassa loin. Loimesta olisi tarkoitus tulla kaksi huivia minulle ja kaksi Hannalle.

Ensin mietimme raidallista loimea, mutta sitten ehkä vähän omaa laiskuuttani ajattelin, että vuorolankainenkin voisi olla tosi hauska, kun käytössä kuitenkin oli monta eri sävyistä lankaa. On kätevämpää luoda kuudelta päältä kuin yhdeltä. Varsinkin kun luominen on joskus kotioloissa melko luovuutta vaativaa hommaa, minä nimittäin käytin tällä kertaa ihan kirjaimellisesti antiikkisia välineitä. Ostin kesällä markkinoilta antiikkisen rullatelineen ihan vain koristeeksi, mutta mukavaa että siitä oli nyt käytössäkin jotain hyötyä. Siihen mahtui hyvin kaikki rullat yhtä aikaa. Eihän se täydellisesti toiminut kun karat on vähän vääntyneet ja puolien pyöriminen takkuili, mutta kiinnostavaa oli. Onneksi ei ollut leveämpi loimi, oli nimittäin sen verran hidasta puuhaa.


Valmis, muhkea loimiletti on aina jotenkin tyytyväisyyttä nostattava näky. Tämäkin on niin kaunis, että sopisi melkein pöytäkoristeeksi. Muistuttaa vähän kaislaa, taidan olla jo kevättunnelmissa. Nähtäväksi jää, miltä loimi sitten puissa näyttää, koska värien ryhmittelyä voi niisiessäkin vielä vaihdella. Tarkkaa sidosta tai kudevärejä ei ole vielä päätetty, toisinaan on hauskempaa mennä fiiliksen mukaan.


3 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Näyttää niin ihanalta :) Sormet jo ihan syyhyää ;)

Emmi kirjoitti...

ihanat värit!
mieki niin tahtoisin kutomaan. <3

joku perusniisintä vois olla jees, niin voisi vaihtaa sidontaa välillä niisintään koskematta? vai tuleeko kaikki samalla sidoksella? onko mitään ideoita sidoksesta?

t: se sidos fanaatikko :)

Pomsikas kirjoitti...

Tarkotus ois varmaan saada monta erilaista huivia, joten perusniisintä on paikallaan. Palttinalla loimen sävyt tulisi nätisti esiin, riippuen tietysti vähän värien rytmityksestä niisinnässä. Kapearaitaisenkin siitä vielä saisi jos haluaisi. Tai ehkä värinvaikutuksella jotain...

Luulen, että ajatus selkeytyy siinä vaiheessa kun niisintä on tehty.:)