lauantai 27. maaliskuuta 2010

Pitsiä kerrakseen


Jo pitkään puikoilla roikkunut äidin tilaama pitsikauluri valmistui viimein. Olipa jotenkin tuskainen työ. Ensin pyöröpuikko oli liian pitkä ja neulominen oli vaivalloista. Sitten se vähän helpottui oikean mittaisten puikkojen myötä, mutta en nyt siltikään aivan nautinnoksi sitä kuvailisi. Mallineule, jonka bongasin netistä elann.comin sivuilta (ilmaisiin ohjeisiin ei näköjään enää kirjautumatta pääse), on todella kaunis, mutta runsaiden nurjien silmukoiden, palmikoiden ja siirtyvän mallikerran rajan takia se oli myös aika työläs tehdä, eikä se tullut hirveän hyvin toimeen valitsemani langan kanssa. Lanka on Trekking Pro Natura, villan ja bambun sekoitus, ja neuloessa tuntui että se on tähän malliin vähän liian ohut. Palmikoiden salmiakkikuviosta olisi varmaan tullut runsaampi vähän paksummalla langalla. Toisaalta väriltään ja käyttömukavuudeltaan Pro Natura on kyllä ihana, ja ohuuden ansiosta kauluri on aika kevyt.

Kun olin pakertanut kauluria parin mallikerran verran äiti armollisesti antoi luvan päätellä silmukat, ja keksi että neulotaan molempiin reunoihin erilliset reunapitsit, joilla näyttävyyttä ja kokoakin saatiin vähän lisää. Äiti ei ole kovin runsaiden kaula-asusteiden ystävä kuitenkaan, joten tästä kaulurista tuli sille sitten ihan sopiva pikku pitsilämmike.Lankaa jäi reilusti, ja äiti toivoi siitä itselleen pitsirannekkeita kaulurin kaveriksi. En tiedä mikä tässä nyt on vikana, mutta olen kokeillut ja purkanut jo kolmea erilaista pitsimallia. Tämä lanka vaan ei musta nyt mitä ilmeisimmin tykkää ollenkaan, tai sitten tämä kuuluu niihin aikoihin kun neulominen ei yksinkertaisesti suju. Onneksi tajusin jättää neuletakkini hetkeksi jäähdylle, tällaisessa tilanteessa sille olisi voinut käydä köpelösti. Välitiedotteena kerrottakoon, että neuletakista on valmiina takakappale ja vasen etukappale, oikea etukappalekin melkein. Kyllä se sieltä tulee. :)

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Ihana on! Kiva tuo pitsineulemalli.

Kokeile pitsirannekkeisiin sitä lehtikuviota, mistä mä oon niin innostunut...

Mulla on kans ongelmia edelleen neulomisinnostuksen kanssa. Pitsilehtirannekkeita taas tänään aloittelin ja niidne tekeminen kyllä sujuu :)

Pomsikas kirjoitti...

Hmm, se lehtikuvio saattaisi olla ihan hyvä. Kai siinä jotain taikaa on jos sää jaksat tehdä jo kolmansia :D Mulla vaan ei ole sitä mallia täällä, se on tietenkin siinä kirjassa jonka jätin kotiin :/

Kokeilin nyt vinoneliökuvioisia ajatellen että ne mätsäis kaulurin malliin paremmin, mutta ne ei kyllä johtanut mihinkään. Tämä on niin turhauttavaa kun neulomukset ei vaan lähde rullaamaan...

anni kirjoitti...

Onpa nätti :O just niin tyttö kun voi olla, pitsii ja pinkkii! Mutta minkä kokoinen tuo on? löysä vai timmi, korkea vai kapea?

Katos tätä kauluria :D repesin.
http://www.flickr.com/photos/norsuneiti/4318053849/

Pomsikas kirjoitti...

:D Epäilenpä, että äiti tulee sentään tuota haluamaan. Tai jos ehtis pyöräyttää äitienpäiväksi? ;)

Tämä pitsinen on kooltaan sellanen pieni leveähkö mötkölötkö, enempi kyllä asuste kuin suoja tuiskua ja tuulta vastaan.