maanantai 22. maaliskuuta 2010

Pikku ilo


Neuletakin teon ohessa kokeilin Ilo-sukkien mallia tällä kertaa ohuemmalle langalle, ja lopputulos on aika mukava. Neulominen oli tietenkin vähän työläämpää ja hitaampaa kun lanka oli ohuempaa, mutta lopputulos on aika herkkä ja enempi pitsimäinen. Lankana on itse värjäämääni epätasaisen ruskea Rellanan Flotte Socke (luultavasti... se firma saisi miettiä vähän tarkemmin tuota lankojensa nimeämistä, hankala erottaa yhtä laatua toisesta). Vaikka lanka on reilusti ohuempi kuin mallissa aiemmin käytetty ramilanka, niin kaiken muun tein saman kaavan mukaan, eli en muuttanut ohjetta enkä puikkokokoa. Tai no varren joustinneuleen tein erilaisen, mikä ei ollut oikein hyvä ratkaisu, koska mun mielestä se perinteinen 2o, 2n -joustin on tähän malliin nätimpi kuin tuo 1 kiertäen o, 1 n -joustin jota käytin tähän. Yleensä se sopii kyllä pitsisukkiin. Mutta ehkä tämä on taas tätä saivartelua ;)


Langan värjäykseenkin olen aika tyytyväinen. Ruskeat sävyt on joskus vähän hankalia värjättäviä, varsinkin vaaleat sävyt. Yleensä en omaan käyttöön värjätessäni kyllä ole turhan tarkka sävystä, minä tykkään lähes kaikista väreistä. Tämän langan jätin tarkoituksella epätasaiseksi. En sekoittanut lientä värin lisäämisen jälkeen juurikaan, mikä sai aikaan hienoisen sävyjen vaihtelun, mutta ei räikeitä eroja. Sävyerot näkyy paremmin neulotussa pinnassa kuin lankavyyhdissä.

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Ihanat! Haluaa kans neulomisinnostusta :)

Emmi kirjoitti...

voi nämäpä ovat kauniit ja ihana väri, kivasti menee (ainakin kuvien ja mun silmien perusteella) punaiseen päin tuo sävy.