lauantai 20. helmikuuta 2010

Tusina


Pistin rannekkeeni pinoon ja laskin. Niitä on yhteensä 12 paria (+ yhdet jotka puuttuu kuvasta), ja kolmet niistä on ostetut ja loput itse tehtyjä. Ensimmäiset on tehty noin 6 vuotta sitten, viimeiset tänä talvena. Yksiä en ole koskaan pitänyt. Kahdessa parissa on peukalon paikka. Yksissä on palmikkokuviointi, kaksissa pitsiä, kaksissa kirjontaa ja helmiä, ja loput on sileää neuletta. Aionko hankkia rannekkeita lisää? Aion, koska pidän niitä samanlaisina asusteina kuin huiveja ja korujakin.

Sattuipa jostain viime vuoden Selvedgen numerosta silmiini tällainen amerikkalainen yritys kuin Elyse Allen Textiles (kivat sivut, kannattaa katsoa), joka valmistaa neulottuja asusteita, lähinnä rannekkeita ja huiveja. Ensisijaisesti kiinnitin huomiota rannekkeiden valtavan ihanaan ja oivaltavaan tuotekuvaukseen, jossa on käytetty ideana varjokuvia. Rannekkeet on valmistettu aika ylellisistä materiaaleista ja joissakin on Swarovski-kristalleja koristeena, ja ymmärtääkseni ne ei ole käsin tehtyjä. Olin tippua tuolilta kun katsoin hintoja. Maksaisitko sinä rannekkeista 70 - 100 euroa, swarovskeilla tai ilman? Maksaisitko saman hinnan huivista? Voisiko tekstiiliasusteet olla verrattavissa metallisiin asusteisiin, eli koruihin?

8 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Rannekkeet on vain niin ihania. Ja kun niitä oppii käyttämään, niin ilman on vaikea tulla toimeen.

On tuo aika vakuuttava tuo sinun pino. Itse tuossa mietin, että minulta taitaa löytyä kuudet, joista sinä olet tehnyt kahdet :)

Emmi kirjoitti...

multa löytyy ehkä noin seitsemät, joista pomsikas on tehnyt kolmet :) <3
ihanasti kuvattu nuo elyse allenin rannekkeet. miksihän ei olla tuota ite keksitty? :)

mie voisin maksaa 70-100e, jos olisi rahaa ja kyseessä unelmatuote, rannekkeet,huivi tai muu asuste. mutta tällä hetkellä en maksaisi, ku on tää opiskelijabudjetti.

millaiset on ne rannekkeet, joita et ole koskaan pitänyt?

Pomsikas kirjoitti...

Mietiskelin itsekin, että omien lisäksi on tullut muille neulottua ainakin se toinen tusina lisää. Emmi, ne käyttämättömät on sellaset siniset aivan tylsät, siksi ne varmaan käyttämättä on jäänytkin kun niissä ei ole mitään jännää. Näkyy tuossa pinossa kolmansina.

Pomsikas kirjoitti...

Huomasin, että rannekkeet (ohuen ohuet) kuuluu myös Tim Burtonin Alicen puvustukseen :)

http://tengossip.com/wp-content/uploads/2009/07/alice-in-wonderland_a.jpg

Olispa ihana mennä katsomaan tuo leffa!

Emmi kirjoitti...

eihän ne olleet tylsät ollenkaan, kun livenä näin. käyttöön vain, kauniin väriset :)

joo pakko nähdä liisa ihmemaassa. ihan jo timin ja johnnyn takia :)
pienenä mie pelkäsin sitä satua. en kai enää. mutta vieläkin sen ajattelusta tulee epämukava olo. saas nähä lähenkö kesken leffan teatterista ulos, kun niin pelottaa :)

Pomsikas kirjoitti...

Kyllä se kuvien perusteella näyttää toisaalta aika hurjalta, ja toisaalta aika huikealta. 3D:nä varmaan aika mielenkiintoinen kokemus, odotan innolla :)

Piupau kirjoitti...

Hienoja töitä sinulla täällä. Lueskelin ja selailin ja huokailin. Tulen toistekkin.

Pomsikas kirjoitti...

Piupau: kiitoksia! Kiva kun pistäydyit, tule toistekin :)