keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Muutama raita


Okei, lupaan että nämä on nyt viimeiset täällä esiteltävät rannekkeet ainakin tälle kuulle. Siirryn sukkiin. Tai huiveihin. Mutta sitä ennen sanon pari sanaa näistä raitaisista kavereista. Nämä ensimmäiset on ehkä mun omat uudet suosikit, tuttua raitaa ja pykäreunaa, mutta tällä kertaa materiaalina on keväisempi puuvillapellava. Eijalle oli tullut iiiiiiihania tanskalaisia BC Garnin lankoja, ja värit oli kerrassaan herkkuja. Tässä lankana on BC Garnin Allino, 50% pellavaa ja 50% puuvillaa. Lankaa jäi 50g keristä ainakin puolet jäljelle, joten kahdesta kerästä saisi kevyesti kahdet tällaiset rannekkeet. Kyllä eron huomasi materiaalissa: kun on tottunut joustavaa villaa neulomaan niin jämäkämpi puuvillapellava tuntui puikoilla vähän jäykemmältä. Yritin pitää mielessä, että puuvilla aina venyy käytössä ja tehdä tiukempaa silmukkaa.Nämä toiset on teknisesti ihan tylsät, pelkkää suoraa sileää pienillä kavennuksilla, koska mun mielestä itsestään raidoittuvan langan kanssa ei kovin paljon kannata kikkailla. Näiden rannekkeiden jujuna on ainoastaan värit, eikä ole niin väliksi epätasaisen raitarytmin kanssa, vaikka molempien käsien rannekkeet ei ole samanlaiset. Lanka on Regian Kaffe Fassett-sarjaa, ja samasta langasta olen jo aiemmin tehnyt pikku huivin. Lanka ei ole mitenkään maailman juoksevinta, sain näihin rannekkeisiin menemään koko kerän (tosin tein pienemmällä puikolla kuin suosituksessa on, mikä varmasti vaikutti asiaan) ja huiviin kaksi. Mulle usein käy niin, että löydän jotain herkkulankaa mutten raaski ostaa kuin yhden tai kaksi kerää, ja sitten huivi jää vähän lyhyeksi. Hyvä keino tilanteen pelastukseen on se, että ompelee huivin päät yhteen niin, että huivista tulee iso rengas. Sellaisena se on helpompi pukea päälle vaikka se olisi vähän lyhytkin, ja se istuu kaulassa paremmin ilman solmuja.

3 kommenttia:

Emmi kirjoitti...

hihii, noita kelta-raitaisia rannekkeita ehdin jo ihastelemaan eilen livenä ennen kuin näin ne täällä. :)
nuo toisetkin näyttävät ihanilta, varsinkin se on kivaa, että raidat ei mene samallalailla molemmissa. rennot ja kauniit värit.

nuo valmiiksi raidoitetut langat voiskin olla minun pelastus, koska en osaa/jaksa opetella erilaisia neuloksia ja aina oikein neule sellaisenaan ei innosta kovin kauaa. :)

Hanna kirjoitti...

No olipas hyvä, että hommasin sulle muutakin työtä, sähän kohta hukut ranksuihin ;)

Pomsikas kirjoitti...

Joo, pitää varmaan kohta pistää joku oma rannekepuoti pystyyn, kun niitä vaan syntyy ja syntyy :) Mutta nyt mulla on kyllä muitakin neuleprojekteja suunnitelmissa (vaikkapa pari pitsihuivia...), joten ehkä rannekkeet vähäksi aikaa omiin tarpeisiin riittää.

Ja Emmi: suoran neulominen ei ole ollenkaan tylsää sillon, jos on herkullinen lanka. Värien vaihtumista ja rytmittymistä kun seuraa niin ei tylsistyminen iske :) Paitsi että joskus käy niin, että se ennalta määrätty värijärjestys ei joltain kohdin miellytäkään. Ainahan sitten voi jonkun värin nipsaista välistä pois ;)