sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Linnanrouva muutti mökille

Uuden vuoden juhlistamisen lomassa Taito-lehden mallistoon tehty Linnanrouva-matto muutti lopulliselle paikalleen, kotoisasti mökille. Joskus mallistoihin tehdyt tekstiilit jää ne tilanneen tai yhteistyökumppanina olleen yrityksen käyttöön, joskus ne jää suunnittelijan tai valmistajan omaan käyttöön, niin kuin nyt. Kyllä sitä vaan huomaa varjelevansa tarkemmin likaantumiselta sellaista tekstiiliä, jonka on itse kutonut. Ja vaikka oma silmä huomaa kaikki virheet ja kohdat, jotka olisi voinut tehdä paremmin, sitä on tekeleestään myös jollakin tavalla ylpeä. Joskus enemmän, joskus vähemmän. Sen lisäksi, että tekstiiliä tarkastelee esteettiseltä ja teknisen toteutuksen laadun kannalta, myös kutomiskokemus liittyy paljon siihen, mitä omasta työstään ajattelee. Joskushan kutominen sujuu kuin tanssi, joskus se on työn takana. Sama pätee myös suunnittelutyöhön. Joskus tuntuu, että joku tekstiili syntyy melkein kuin itsestään, ja joitakin toisia joutuu hiomaan kauemmin.


7 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Niin se vain on, että kyllä sitä osaa todellakin omien pikku kätösten jälkeä arvostaa, vaikka totta on sekin, että sitä muka näkee kilometrin päähän kaikki kauheat virheet, jotka eivät oikeasti edes ole kovin suuria virheitä.

Eikö tämän maton kaveriksi olisi hyvin sopinut kuvateemaan myös vihreät silmät :)

Emmi kirjoitti...

Ihanaa! ja saa olla kyllä ylpeä. muistan, kun kudoit mattoa ja pari kirosanaakin tais päästä, mutta kelpo matto tuli, päärmeet parasta <3

mieki muuten eilen viritin (vihdoin ja viimein)keittiön kattoon Korppi-valaisimen. hassu yhteensattuma :)

Pomsikas kirjoitti...

Kummasti se matka käyttöön asti venyy joskus aika pitkäksi. Pistäppä Emmi kuvaa Korpista! :)

Hanna kirjoitti...

Se fraktkostnad on tietenkin rahti eikä mikään tulli. Allekirjoittaneella on käsitteet vähän sekaisin. Postikulut siis lisätään ostokseen kassalla. Pitäisi kokeilla tehdä tilaus ja katsoa sitä kautta paljonko ne kulut sitten on. Niin, allekirjoittanut puhuu nyt siis siitä sägenbutik sivustosta.

Hanna kirjoitti...

Käypäs katsomassa tämmönen osoite. Aika kivoja juttuja. Paljon Pietarsaarelaisia suunnittelijoita.

Hanna kirjoitti...

hyvähän se on ehdottaa osoitteita, kun ei edes kirjoita mitä tarkoittaa www.hops-shop.fi

Pomsikas kirjoitti...

joo olen tainnut käydä tuolla hops-shopissa aikasemminkin, mainostivat facebookissa. toinen mukava nettikauppajuttu on Lyckoboda, se tosin on enempi tekstiiliä. muistaakseni myös jostain sieltä rannikolta.

mitä sägeniin tulee, niin musta tuntuu että harkitaan sitä vielä hetki. en vissiin oikein tiedä mitä haluan ;)