perjantai 29. tammikuuta 2010

Lahjasukkia


Äiti löysi joululahjapaketistaan tällaiset sulkasukat Ilon ramivillalangasta. Tykkään hirveästi tuosta keltaisesta väristä. Malli on omani, siinä on perinteinen sulkakuvio sijoitettuna sukan reunaan. Malli vaatii vielä vähän muokkausta, koska kuvio on ainakin omasta mielestäni liian leveä sivuun sijoitettavaksi ja näyttää sitten vain virheeltä, niin kuin kuvio olisi vahingossa osunut aavistuksen väärään kohtaan. Reilusti keskelle sijoitettuna se toimisi paremmin, ehkä pitää neuloa vielä yksi pari ihan asian varmistamiseksi ;)


Sain joululahjaksi Interweave knitsin Favorite Socks -sukkakirjan (ihana kirja), ja siitä kokeilin ensimmäiseksi tällaista Mona Schmidtin mallia nimeltä Embossed Leaves Socks. Malli on paljon blogeissakin pyörinyt, eikä ihme. Mallissa on lehtimäinen pitsikuvio ja lisäjujuna vielä kärjessä oleva tähtikavennus, joka täydentää viimeisen lehden valmiiksi ja tuo sukkiin harkitun ja viimeistellyn fiiliksen. Oli muuten aika ihana tuo tähtikavennus, erilainen, nätti ja tosi helppo tehdä. (Jos kärkikavennusten tähdet haluaa tehdä sukkiin peilautuvina niin, että lehdet osoittaa sukissa eri suuntaan, niin siihen löytyy vinkkiä täältä.) Malli on muutenkin mukava neuloa, ei liian tylsä eikä liian vaativa. Lanka on itse värjättyä saksalaista sukkalankaa.


4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Ai ne olikin siitä uusimmasta kirjasta. Mä muistelin, että nää ois ollee ne merkatut. No aivan ihanat silti.

Emmi: ne vihreet on ihanat ja lämpimät ja kyllä ne on sukat ja vieläpä mun :)

anni kirjoitti...

Hei jee!
Sait lehtisukat valmiiksi ja vieläpä siitä lahjalangasta (joka oli rumaa aluksi). Ootko neulonut jo ne muutkin langat? Mitä niistä tulee? jee!

Emmi kirjoitti...

mie oon kade, taas. pomsikkaan taidoista ja hannan sukista :)

Pomsikas kirjoitti...

Hanna: ne merkatut oli niin vaikeat, että mun pitää niitä vielä vähän pureskella. Ehkä saat ne 50-vuotislahjaksi ;)

Anni: nämä ei ole siitä lahjalangasta, ne vielä odottaa lopullista muotoaan, mutta värjätty kyllä yhtä aikaa. Lahjalangoista tulee jotain paksua ja muhkeaa...

Emmi: :)