sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Ai miten niin on monta työtä kesken?

Joskus, varsinkin ollessaan lankaostoksilla, kuulee jonkun päästävän suustaan sellaisen syytöksen että olisi muka jo valmiiksi monta työtä kesken. Sehän on tietenkin lankaa ostaessa täysin epärelevantti asia. Sitä paitsi jokaisella, joka neulomista harrastaa, on taatusti kesken useampi projekti. Puhumattakaan sitten niistä, joita ei ole vielä edes aloitettu, mutta on suunniteltu (niitä ei nyt lasketa tähän). Jotkut neulomukset vaan jää kesken siinä vaiheessa kun into loppuu joko väärin valitun mallin tai langan takia. Jotkut on kesken ikuisesti ja jotkut toiset (toivottavasti) ei. Sitten täytyy ottaa huomioon myös se, että aina täytyy olla käsillä erilaisiin tilanteisiin ja fiiliksiin sopivat projektit. Välillä tekee mieli pitsiä, välillä palmikkoa, välillä jotain ihan aivotonta suoraa putkea. Joten, osittain Hannan postauksen innoittamana tuotakoon nyt kauheat salat julki täälläkin:


Äidin kauluri. Tämä vilahtikin jossain kuvassa jo aiemmin. Lanka on Trekking Pro Natura, sukkalanka, jossa on villaa ja bambua. Ihana lanka. Mallissa on sekä pitsiä että palmikkoa että paljon nurjaa, ja se vaatii keskittymistä. Siirsin työn nyt sopivamman pituiselle pyöröpuikolle, joten edistystä pitäisi olla tiedossa.

Sukat Jannesta. Tein näitä luennolla ja ne valmistuu kyllä vauhdilla, mutta sitten tulin miettineeksi, että haluankohan tätä lankaa sittenkään sukiksi... väri voisi olla aika kiva myös pipossa. Tai lapasissa. Kirjolapasissa... (okei, en jatka, koska tämä homma lähtee lapasesta kuitenkin)

Sukat. Valkoiset siksi, että ajattelin liukuvärjätä ne valmiina sukkana. Kesken taas siksi, että A) valkoisen sileän neuleen neulominen on tyylsääää ja B) jo valmis sukka on liian pieni kenenkään tutun jalkaan, joten pitää varmaan vähän purkaa. Tällä projektilla ei suoraan sanoen ole hirveästi toivoa valmistua ihan lähiaikoina.
Lapaset. Valmiit muuten, mutta koristeen kirjonta on kesken. Lapasten lanka on jotain tuntematonta paksua villalankaa ja koristeen lanka on kasvivärjätty. Tai ehkä nämä on valmiit, jos vaan päättää ettei se haittaa vaikka molemmissa käsissä ei ole kirjontaa...

Sukat. Lanka on aika jännittävän värinen Fortissima Socka, mutta se on myös tosi ohut ja tulosta tulee hitaasti. Muuten sileää neuletta, mutta varren joustinneuleessa on yksi palmikko edessä. Työ on menossa ensimmäisen sukan kantalapussa. Sukat on olleet kesken elokuusta asti, mutta luulisin että näistä vielä jotain tulee.

Sukat, taas. Lanka on Araucanian, ja malli Cookie A:n Sock Innovation -kirjasta. Aloin pohtia mallin sopivuutta lankaan. Näkyykö kapeat kuviolinjat tarpeeksi epätasaisesti värjätystä langasta, pitäisikö sittenkin valita leveämpi ja muutenkin rouheampi palmikko? Saattaa mennä purkuun, koska puikotkin on jo otettu irti, mutta en näköjään vielä raaski, koska tuo malli on työläänpuoleinen neuloa.Kirjoneulelapaset. Lanka on islantilainen Lett-Lopi, jonka maahantuontikin on jo ehditty lopettaa, ja malli on oma. Olleet kesken suunnilleen vuodesta 2007, tuntemattomasta syystä. Nämä valmistuu kyllä joskus, ihan varmasti, koska olen aika tyytyväinen tuohon värien ja kuvion yhteensopivuuteen. Ensimmäinen lapanen on vielä kärkikavennusta ja peukaloa vailla, toista ei ole aloitettukaan. Paksun langan takia nämä valmistuisi aika nopeastikin. Kirjoneuleet kannattaisi tehdä yhteen menoon, koska käsialan vaihtelut vaikuttaa niissä paljon. Nämä nappaan puikoille heti kun tulee sopiva hetki.

Viittaisi siihen, että mulla on jonkunlainen purkupelko, kun en uskalla purkaa jollei projekti ole aivan täysin toivoton. Ja olisi varmaan viisainta olla kertomatta tätä, mutta tässä ei ollut aivan kaikki... ;)

4 kommenttia:

Emmi kirjoitti...

oho O_o en osaa muuta sanoa :)
ootko testannu valkoista sukkaa mun jalkaan? vinkvink ;)

Hanna kirjoitti...

Huh, jopas niitä löytyi... Aivan mielettömän hienot nuo kirjoneulelapaset, jotka viimeisenä esittelit. Hmm... ei yksiäkään keskeneräisiä rannekkeita ;)

Pomsikas kirjoitti...

Joo, hyvä huomio tuo rannekejuttu. Rannekkeet aika harvoin jää kesken. Tai on mulla itse asiassa yhdet kesken. Aika rumat, ja kesken siksi etten kuollaksenikaan muista, missä kohtaa olen menossa siinä sekasotkupitsimallissa. ;)

Emmi, jos sun jalka on kokoa 34 niin saattais olla sopivat. Kokeillaanpa sitten kun olen vähän jatkanut niitä. :)

Emmi kirjoitti...

joo no ei ehkä ihan mahdu.

ai ne vihreet on rumat? vai tuleeko niistä sukka?
se vihree kudin on ainaki ihana!!