lauantai 12. joulukuuta 2009

Yhdet myyjäiset ja yksi askarteluyritys


Olen vähän huono pääsemään vielä joulufiiliksiin, mutta yritetty on kuitenkin. Joulukortit on askarreltu, suurin osa ostoksista hoidettu, lahjaneulomuksia vielä työn alla. Mutta niistä jälkimmäisistä ollaan tietysti ihan hys hys.

Wetterhoffin Korttelijoulunkin tarkastin tänään. Siellä oli kauhea ryysis niin kuin aina, eräällekin pöydälle jonotin minuuttitolkulla että pääsin edes vilkaisemaan. Jotain pikkujuttuja tarttui mukaan, mutta tarjonta oli kyllä minun mielestä vähän huonompi kuin ennen, mikä tietysti voi johtua muuttuneista tilaolosuhteistakin. Myyjiä oli sisäpihalla pikku mökeissä, sekä kahdessa kerroksessa Wetterhoffin talossa. Niin kuin yleensäkin, mielenkiintoisimmat myytävät löytyi opiskelijoiden pöydistä.


Eräänä iltapäivänä askarreltiin Annin kanssa sifonkikukkia, joiden ohje löytyi Parolan asemalta. Mukava ohje sinänsä, mutta askarteluvoimat nyt ei ollut mun puolella ollenkaan, koska ostamani kangas ei halunnut käpertyä eikä siis näyttänyt kukalta vaikka miten yritti. No, minähän en olekaan mikään askartelija. Sosiaalisesta askartelutunnelmasta nauttiminen riittää jo pitkälle, vaikka mitään valmista ei syntyisikään.

(Pikku neuvo jos teette näitä kukkia: kankaaksi käy periaatteessa mikä tahansa sifonki/ organza /voilee, joka on polyesteriä tai nailonia (polyamidia), koska niiden reunat pystyy polttamaan. Mutta empiiristen kokeidemme tuloksena kävi ilmi, että ehdottomasti paras ja kukkamaisin lopputulos tulee perinteisestä valoverhokankaasta.)


2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Voin aistia ihanan tunnelman askarteluhetkestänne... voi, pidetäänkö joulun aikaan jotain omaa juttua. Saisko nappiheppa-kurssit?

Pomsikas kirjoitti...

Anni teki neljä kukkaa ja minä en tehnyt yhtään, mutta tunnelma oli kyllä hyvä ja se on pääasia :)

Nappiheppa-kurssi olisi kyllä aika näppärästi järjestettävissä, pidetään vaan! :)