keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Saaristolaiset ja Baktus nro 2

Messuilta löydetystä ahvenanmaanlampaan villalangasta tein lapaset, ajattelin että niissä lanka tulisi edukseen ja pääsisi lämmittämään. Nopeasti nämä tulikin, kun lanka oli niin paksua, neuloin lapaset suunnilleen päivässä. Kuvio tuli isompana kuin odotin, ja se on omasta mielestäni ehkä liian iso näin pieneen neuleeseen, mutta sopii hengeltään muuten hyvin lankaan. Lanka on valmiina neuleena vähän kutittavaisen sorttista, mutta tuntui lämmittävän ihan mukavasti sen aikaa mitä näitä itse testailin. Lapaset nimittäin menee äidin käyttöön, koska epähuomiossa neuloin niistä itselle vähän liian pienet. Ja vielä pienemmiltä ne näyttää, kun niitä mallaillaan isoissa käsissä:


Myös Baktus 2 tuli vihdoin kuvattua. Olipa hankala saada värit näkymään oikein, eikä ne tee sitä oikein vieläkään. Tämä huivi on ollut jo aika paljon käytössä, sekä sisällä että ulkona. Tykkään sen hillityistä väreistä ja keveydestä, vaikka toistin saman virheen tässäkin niin kuin ensimmäisessäkin Baktuksessa ja aloitin kaventamisen liian aikaisin. Jos tähän huiviin haluaa käyttää kaiken langan, niin se pitää punnita todella tarkkaan. Gramma lankaa riittää pitemmälle kuin luulisi, kun kyseessä on ohut lanka. Tässä on lankana Marks & Kattensin Fame Trend, jota on tällä hetkellä kuulemma vaikeuksia enää saada. Vastaavanlaisia lankoja on kuitenkin nyt todella paljon tarjolla ja monelta eri valmistajalta.


Sain huiviin vähän pituutta lisää pingottamalla sitä pituussuunnassa samalla kun höyrytin. Viimeistys teki työlle taas ihmeitä, neulepinta tasoittui huomattavasti ja laskeutuu nyt paremmin. Ei sitä viimeistyksen tärkeyttä turhaan korosteta.

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Ja kukas sulokaula se onkaan mallina :)

Voi, anna minullekin energiaa tehdä noita ihanuuksiasi! Oikein odotan joululomaa, kun saan taas imeä itseeni inspiraatiota muista puikkojen kilkattelijoista :)

Muista muuten olla kiltisti. Nyt on tontuilla vilkkain aika kun ne kurkkii ikkunoista.

Pomsikas kirjoitti...

Joo, neulomisenergiaa täällä kyllä on, mutta joku silti joskus aina mättää. Nyt mulla on yksi lanka työn alla, joka ei halua tulla miksikään. Olen purkanut noin 15 kertaa. Ehkä se muiden kilkuttelijoiden seura vois siihenkin auttaa :)

Kohta loma jo on, ja sitten nähdään! :D