tiistai 15. joulukuuta 2009

Painamassa paukkupakkasissa


Tänään kokeilin vihdoin ja viimein painaa vanhalla puuleimasimella, joka on jo kuukausitolkulla toimittanut lähinnä koristeen virkaa. Painaminen sillä oli kätevää ja helppoa, tosin ensin piti vähän testailla, että millä tavalla tulee siistein painojälki. Sivelin painopastan leimasimeen siveltimellä joka painokerran välillä. Hieman hirvitti sotkea leimasin aika tahmeaan peittoväriin, mitä jos en saisikaan sitä siitä irti. Ihan hyvin se silti kuumalla vedellä irtosi, ja leimasin on edelleen ihan hyvä myös koristekäytössä.


Tämä oli innostava kokeilu, ja tykkään leimasimen kuviosta tosi paljon. Jos jatkossa pelottaa käyttää vanhaa leimasinta, niin kuviostahan voisi tehdä myös seulan. Toisaalta tekniikkana tuon leimasimen kanssa oli hauska leikkiä, sitä pyörittelee helpommin kuin seulaa, ja kuvion kohdan näkee heti eikä kohdistamisen kanssa ole yhtä hankalaa. Mitä tästä kokeilusta sitten syntyi, niin palataan siihen myöhemmin ;)


Ja johan se alkoi lyyti kirjottaa: pakkanen ylsi Hämeeseen asti. Kyllä tätä on odotettu, vaikka tukka sähköistyy ja poskia nipistelee. Nyt alkaa jo tuntua vähän siltä, että joulukin lähestyy.

2 kommenttia:

Emmi kirjoitti...

ihanan näköinen kuva tulee tuosta leimasimesta. mikä löytö! :)
ja aah tätä pakkasta, vaikkakin kyllä mieki jäädyn tänne pikku kämppään.

Hanna kirjoitti...

Apua kun säikähdin kun loin ensisilmäyksen juttuusi, että voi miten se on nyt raskinut tuon niin hienon muotin sotkea... onneksi se lähti puhtaaksi. Tuo kuvio on kyllä ihana.

Jee meilläkin on lunta ja pakkasta!