tiistai 3. marraskuuta 2009

Sacher-rannekkeet


Syksyllä tarvitaan suklaata, kimallusta ja alpakkaa! Suklaanruskeat Sandnes Alpakka ja hienovaraisesti kimalteleva Schoeller Moonlight kuiskuttelivat minulle Villamokan hyllyltä, ja tällaisiksi rannekkeiksi ne sitten kovasti halusivat tulla. Lienee sanomattakin selvää, että alpakka on melkein sietämättömän pehmeää. Tämä Sandesin laatu ei myöskään vaikuta niin karvaiselta kuin jotkut muut alpakat.

Teknisesti näissä rannekkeissa ei ole mitään kummempia kikkailuja. Toisessa päässä on joustinneuletta ja toisessa pykäreuna, muuten ne on kokonaan sileää neuletta. Raidoitin kimallelangan alpakan väliin, ja neulepinta muistuttaa vähän Sacher-kakkupalaa hilloineen, vai mitä olette mieltä?


Jos haluatte vähän kimallusta omaan syksyynne, niin sacherit syntyy seuraavalla tavalla:

Lanka: 50 g Sandnes Alpakka (väri 4081) ja 25 g Schoeller&Stahl Moonlight (väri 8255) tai vastaavat langat
Puikot: 3,5 tai käsialan mukaan

Luo 41 silmukkaa Alpakalla. Jaa silmukat puikoille (10 s/puikko), viimeiselle puikolle jää yksi ylimääräinen silmukka. Siirrä se ensimmäiselle puikolle, ja neulo 2 nurin yhteen, jolloin saat napakasti suljettua neuleen. Tee 2o, 2n -joustinneuletta 5 krs, jonka jälkeen neulo 2 krs sileää neuletta.

Neulo Moonlightilla 2 krs. ja Alpakalla 4 krs. vuorotellen.
Kun olet neulonut 11 kimalleraitaa, niin neulo vielä 3 krs Alpakalla. Neljännellä kerroksella tee reikärivi seuraavasti: *langankierto, 2 oikein yhteen* koko kerroksen ajan. Neulo vielä kaksi kerrosta sileää neuletta, ja päättele silmukat löyhästi. Jätä lankaan niin pitkä "häntä", että saat ommeltua sillä pykärivipäärmeen kiinni.

Käännä päärme nurjalle reikärivin kohdalta, ja ompele kiinni. Päättele langanpäät ja viimeistele neule pingottamalla se mittoihinsa ja antamalla sen olla märän pyyhkeen alla yön yli.

Valmiiden rannekkeiden pituus on 20 cm, mutta lankaa jäi vielä sen verran, että varmaan vähän pidempiinkin rannekkeisiin riittää.


2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Oi, nyt piti muistoissa palata viime kesän Wienin reissuun ja sachereihin :)

Hienot ovat ja aika nopeasti taisivat valmistua.

Ihanaa, että taas päivit sivuja :)

emmien kirjoitti...

nams mieki haluan omat sacherit :P