maanantai 24. elokuuta 2009

Sulosormen uudet kämmekkäät


Jos muistatte nämä jo alkukesästä esitellyt rannekkeet, kämmekkäät, miksi niitä nyt kutsuu, niin täten ilmoitan, että ne ovat valmiit ja luovutettu oikeisiin käsiin. Minä määrittelisin tämän nimitysasian mielessäni niin, että ilman peukalonpaikkoja olevat ranteisiin tulevat asusteet on rannekkeet, ja peukalonpaikoilla olevat on kämmekkäät. Mitä olette mieltä? Peukalon paikoilla tai ei, nämä on mun mielestä aivan mainioita neuleita, koska ne on nopeita tehdä, ne vie vähän lankaa, ne lämmittää ja tukee, ja tuo pukeutumiseen sen oman pienen lisänsä. (Tämä on mun puolustus sille, että niitä esiintyy tässä blogissa niin paljon.)

Lanka näissä pitkissä kyynärvarteen asti ulottuvissa kämmekkäissä on edelleen Sivilla, ja mallineule, johon tykästyin kovasti, on peräisin Gummeruksen Kauneimmat neulemallit -kirjasta. Ihanan näyttävä ja vähän kolmiulotteinen, jopa palmikkoa muistuttava malli näyttää monimutkaisemmalta kuin oikeasti onkaan. Jotta sain mallin pitsikuvion peilautumaan nätisti molemmissa kämmekkäissä, niin neuloin toisen alhaalta ylöspäin ja toisen ylhäältä alaspäin. Näin pitsireikäjonot (jotka ei kuvissa näy) ovat molemmat käsien ulkosyrjällä, eli kuviot on toistensa peilikuvat. Huomatkaa myös pianonopettajattaren pitkät sulosormet, jotka nykyään syyhyää kovasti jo kangaspuille ;)

Viikonloppuna käväisin myös pikavisiitin Kokkolassa kokoamassa kangaspuita ja Uusikaarlepyyssä Juthbacka-markkinoilla ostoksilla. Mukaan tarttui paljon aarteita (mm. käärinpirta vuodelta 1896), mutta niistä myöhemmin lisää. Markkinatunnelmaan voi tutustua myös täällä.
3 kommenttia:

emmien kirjoitti...

voihan iiks mitä ihania!
mie täällä mietin yks päivä, että saisko sulta seuraavaksi tilata pitsisukat? :)

Pomsikas kirjoitti...

saishan toki, kunhan saan pahinta sumaa pois puikoilta :)

Hanna kirjoitti...

Kylläpä onkin hienot kämmekkäät ja taas niin ihanat sulosormet :)

Kiitokset viimeisestä!