tiistai 25. elokuuta 2009

Polku ajatuksista seinätekstiiliksi

(kuva: Emmi)

Akustinen seinätekstiilimme Polku on kokonaisuudessaan valmis, ja omalla paikallaan HAMKin Visamäen kampuksella ruokalan kabinetin seinällä. Itse en ollut ripustuksessa mukana, joten minäkin seurasin jännityksellä tilannetta Emmienin kautta. Olen jotenkin yllättynyt yhtä aikaa siitä, miten tekstiiliteos näyttää nyt seinällä ollessaan niin samanlaiselta kuin luonnoksessa, ja kuitenkin elävyydessään erilaiselta. Vähän jännitti, että näyttääkö kokonaisuus suureen seinään nähden liian pieneltä, koska mittasuhteiden hallinta tällaisessa mittakaavassa on sellainen aihe, jota en ole ennen joutunut käsittelemään. Mutta hyvältähän se näyttää! Tekstiiliteoksessa on käytetty paljon kiiltävää foliopainatusta ja peilejä, joten luonnossa teos näyttää värikkäämmältä ja kimaltelevammalta kuin kuvassa.

Alkuvaiheessa luonnoksia syntyi paljon, ja vaihtoehtoisia ilmeitä ja muotoja teokselle oli useita. Paljon ajatuksia karsiutui ja muokkaantui, ennen kuin lopullinen seinätekstiiliteos sai muotonsa. Myös nimeä mietittiin hyvin pitkään, lähes loppumetreille saakka.


Teoksen nimi on Polku, ja siinä on käytetty monia eri tekniikoita ja materiaaleja: värjäystä, flokki- ja foliopainoa (flokista syntyy samettimainen mattapinta ja foliosta metallinen kiiltävä pinta, molempia käytetään paljon vaatetuksessa esimerkiksi t-paitojen painatuksissa), shiborisidontaa, ompelua... Pienet kangasosat on yksitellen sommiteltu ja kiinnitetty villahuopaan, joka on pingotettu akustiikkalevyn päälle. Jokainen tekstiiliteoksen kuudesta osasta on yksilöllinen, ja ensimmäinen niistä oli toukokuussa esillä näyttelyssä Design Forumissa. Kiitos kaikille, jotka olivat tukena ja apuna, ja kiitos Emmille, jonka kanssa työskentely oli luontevaa ja ennen kaikkea mukavaa. Lisää projektin aikaisemmista vaiheista voi nähdä täältä, täältä ja täältä.

5 kommenttia:

emmien kirjoitti...

Ihanaa. Nyt voimme huokaista. Se on seinällä ja sellainen kuin pitikin. Hyvä me! Kiitos. :)
T: vielä kun saan sen tekstin väännettyä, niin sitten lopullinen piste.;)

anni kirjoitti...

AAAAAAAAAAAA en kestä! ihanaa! hyvä tytöt! surautan heti kun mah niin visamäkeen tätä livenä kuolaamaan!

AINO-MARIA kirjoitti...

onnea teille hienosta työstä!

mukava blogi tämä pomsikas!

Pomsikas kirjoitti...

AINO-MARIA:
Kiitos! mukava saada kommentteja :)

Hanna kirjoitti...

Vau, Vau ja Vau! Mä haluan kans nähdä livenä!!!!