sunnuntai 9. elokuuta 2009

HelmirannekkeetNäillä äidin aikoja sitten aloittamilla helmirannekkeilla oli hyvä taas vetristää neulomisotetta hiljaisen kesän jälkeen. Äidin innostus loppui liian tumman langan tihrustamiseen, ja lupauduin sitten tekemään työn loppuun. Rannekkeet neulotaan tasona kahdella puikolla aina oikein, mutta vaihtelua työhön tuo lankaan etukäteen pujotetut helmet, jotka noukitaan työhön kuviomallin mukaisesti. Kesti hetken päästä tekniikasta jyvälle, varsinkin koska helmet otetaan työhön nurjalla puolella (jolloin ei näe mitä tekee) ja kuvion seuraaminen työpiirustuksesta oli vaikeaa. Onneksi kuvio oli helppo, joten jätin piirustuksen seuraamisen sikseen ja katsoin helmien paikat jo aiemmin neulotusta kohdasta. Toisen käsityön jatkaminen on muutenkin aina vähän totuteltava juttu, mutta kun hommaan tottui niin helmien kanssa neulominen oli oikein kivaa ja suhteellisen nopeaakin. Viivytystä tuli vain siitä, että helmet loppui kesken, ja niitä piti lähteä metsästämään lisää.


Tykkään tekniikasta, ja taidan tehdä helmirannekkeet itsellenikin, ehkä pienemmillä helmillä ja eri kuviolla. Lankana näissä rannekkeissa on Lanett, joka on mukavan pehmeä ja joutuisa neulottava, mutta vaatii aika isokokoiset helmet.

Viikonlopun ratoksi tuunasin itselleni myös kannet uuteen kalenteriin, en yhtään tykkää niistä persoonattoman näköisistä yksivärisistä peruskalentereista. Tämä vuosi mennään turkoosin hempeissä merkeissä.

4 kommenttia:

emmien kirjoitti...

Ihanat kannet kalenterissa!
ja äitikin sai kauniit rannekkeet :)

Hanna kirjoitti...

Kylläpä on suloiset sormet kuvattuna ja niin on kynsilakkakin sävysävyyn ;)

Otetaanko kurssit joskus tekniikan suhteen? Voisi olla ihan mielenkiinotoista opetella.

Minäkin yritin tänään tuunata tylsää kalenteria, joka vuodesta toiseen on se sama sininen, mutta en onnistunut tuotoksissani. Vinkkejä vastaanotetaan. Kannen pitäisi olla kovaa kulutusta kestävää, sillä kalenteri pyörii päivät mukana vähän kaikkialla. Ihanan kalenterin olit saanut aikaiseksi.

Pomsikas kirjoitti...

Oi ihanaa, kommentteja oikein kaksin kappalein! Äiti lakkaili kynsiä oikein huolella kuvauksiin, se on ihailtavan innokas käsimalli ;) Ja kurssi helmien neulonnasta kuulostaa oikein hyvältä, pidetään joku viikonloppu (eikö ne vekkienkelitkin ole vielä opettelematta?).

Kalenterin kanteen on yhdistelty tulostettua kuvaa ja lehtileikkeitä, ja päälle kontaktimuovi. Jos kalenteri on napakkaa pahvia, niin kontaktimuovi pitää sen kyllä vuoden ajan ojennuksessa vaikka miten pyörisi kassien pohjalla. Kontaktin sijasta pinnan voi myös lakata, mutta en ole koskaan kokeillut. Kannattaa valita oikein mieluisia kuvia (esim. lemmikistä tai veljentytöistä) niin niihin ei vuoden mittaan kyllästy ;) (tai nättiä lahjapaperiakin voi käyttää)
Näyttäkäähän aikaansaannoksia mullekin!

anni kirjoitti...

Voiei! Onneks muistutit tuosta tärkeästä kesän lopun rutiinista: kalenterin hankinnasta ja sen päällystyksestä!
Ostin tänään uuden, oikein sellaisen jossa on omasivu joka päivälle (koska oon päättänyt että nyt musta tulee tärkeä ja alan treffailla kaikkia hullunlailla). Siinä oli myös muovitaskukannet valmiina niin en joutunut ilmakupla tappeluihin :)