sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Runohevonen ja kesäsukat

Ihana hevosohje on kokeiltu, ja hyvin toimii. Tämä ensimmäinen kappale on tehty paksuhkosta pahvista, maalattu peiteväreillä ja harjana on kakkupaperi, häntänä höyhen. Noudatin muuten ohjetta, mutta korvasin rautalangan siimalla, koska sillä oli helpompi kiristää jalat oikeaan kireyteen. Rautalangalla yhdistettynä hevosesta olisi tullut turhan hetkuva heppa mun makuun. Parastahan tässä hevosessa on se, että sen jalkoja voi liikutella. Pohdin pitkään myös laittavani hevoselle siivet. Ne olisi olleet niiiiiiiiiiiiiin ihanat, mutta ulottuvilla ei sillä hetkellä ollut oikeaa materiaalia siiviksi. Höyhenet oli liian isoja, kakkupaperi liian ohutta. Pitsisiivet olisi kyllä olleet mahtavat (no, seuraavaan sitten). Aika runollinen heppa siitä silti tuli, ja se laukkasi suoraan onnittelemaan 30-vuotissynttäreitä viettänyttä serkkuani.

Samoin kuin teki nämä pitsisukat, joten nyt niitä uskaltaa jo julkisesti esitellä. Lanka on se vasta värjäämäni kevään vihreä sukkalanka, ja värisävy on kyllä tosi herkullinen. Tätä pitää tehdä lisää, innostuneita hiplaajia riitti (sanomattakin selvää, että äiti etunenässä...). Pitsimalli on sama kuin aiemmin tekemissäni harmaissa rannekkeissa, käy oikein nätisti myös sukkaan.

Askartelujen ohella ehdittiin myös istuttaa vähän kesäkukkia, vaikka pohjoisen kesä = raesade... Rentoa sunnuntaita kaikille!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana runoratsu ja ihanat sukat! Pohjoinen antaa sinulle selvästi voimia <3
-e