tiistai 23. kesäkuuta 2009

Kahden vuoden kangas


Tunnustan: tämä peitto siirtyi kangaspuiden tukilta suoraan kaappiin odottamaan viimeistelyä... kaksi vuotta sitten. Kamalan noloa, mutta tämä johtui vain siitä, että tapahtumahetkellä pystykorvainen assistentti oli hampaillaan kaikessa kiinni roikkuva riiviö ja mulla oli suuria aikomuksia kehitellä peittoon hapsujen tilalle jotain jännittävämpää systeemiä, kuten vaikkapa neulottua palmikkokaistaletta. No, ajan myötä assistentti kasvoi armollisemmaksi tekstiileille, eikä mulla koskaan mitään tullut tähän neulottua, missä lie ne langatkin jo. Joten nyt vihdoin kaivoin peiton kaapista, huokaisin syvään ja solmin mielikuvituksettomasti tavalliset kierrehapsut. Mutta nyt se on valmis.


Tämä peitto on niitä harvoja alusta asti itselle tehtyjä juttuja. Yleensä sen aika vähäisen mitä vapaa-aikanani ehdin kutoa kudon joko lahjaksi tai äidin toivomuksesta, tai sitten joku ehtii mankua valmistuneen tekstiilin itselleen siinä vaiheessa kun viimeisiä loimilankoja solmitaan. :) Lanka on Wetterhoffin ryijylankaa Tuukkaa, sidos vähän ehkä tylsästi palttina, mutta halusin selkeän ja simppelin käyttötekstiilin. Tosin en nyt tiedä, onko se palttinan kutominen aina niin simppeliä, koska siinä näkyy kaikki kutojan mielenliikkeet paremmin kuin ehkä missään muussa sidoksessa. Reunat ei tässäkään ole ihan täydelliset, mutta olen tyytyväinen väritykseen ja reunojen raitoihin. Kyllä tämän lämmössä voi taas syksyllä värjötellä, ja miksei aiemminkin.


(p.s. Kudonta- ja tekstiiliaiheisia blogeja: italialainen Doni's Delis (herkkuja etenkin värimoodboardit), Weaving finlander (mittavat tekstiililinkkilistat) ja tekstiilitaidetta käsittelevä Kuvaneulos.)

Ei kommentteja: