maanantai 16. maaliskuuta 2009

Intian ihanuus


Sain äidiltä jokin aika sitten tällaisen puusta veistetyn painoleimasimen, joka on ostettu oululaisesta Pioni living -kukka- ja sisustuskaupasta. Leimasin on intialainen, käsintehty, ja sitä on ilmeisesti käytetty paperin, ehkä tapetin painamiseen. Samanlaisia on vuosisadat käytetty ja käytetään edelleen myös kankaan painamiseen itämaisissa kulttuureissa. Vioittuneet yksilöt myydään länsimaihin sisustusesineiksi, mutta mikäpä niitä estää edelleen käyttämästä alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa. Minä ainakin ajattelin tällä kangasta painaa. Leimasimessa on pieniä virheitä, osittain puu on murtunut pienissä yksityiskohdissa, mutta sehän tuo painojäljelle vain lisää luonnetta. Osa leimasimien kuoseista on raportissa, eli niillä saa aikaan jatkuvaa pintakuviota, mutta tämä kappale toimii myös yksittäisenä. Kuvio tuo mieleeni Musla -koristeaiheen, jota käytetään hopealusikoissa.


Ostin leimasinta silmällä pitäen kirpputorilta palan pellavanväristä puuvillakangasta (aito pellava olisi toki ollut vielä parempaa) kun halvalla sain, mutta en ole vielä keksinyt mitä siitä teen. Tyynynpäällisiä ehkä? Tai verhon? Joka tapauksessa en malta odottaa, että pääsen leimasinta kokeilemaan.

(Ja asiasta poiketen, sattui eteeni eilen tällaisia uskomattomia paperiorigameja. Näyttäisi hyvältä myös kankaassa, jos vaan osaisi taitella...)

3 kommenttia:

anni kirjoitti...

hei!
oonhan näyttänyt sulle tän jutun? http://ahyiyi.blogspot.com/2008/10/how-to-fold-lamp-i-bought-roll-of.html
!

anni kirjoitti...

ahyiyi.blogspot.com/2008/10/
how-to-fold-lamp-i-bought-roll-of.html

en saa tätä tajuamaan linkkejä, eikä se edes näytä koko riviä, niin kopsaa tää ja pastea osissa osoite kenttään ja (toivottavasti) ala tykätä!

Pomsikas kirjoitti...

joo, kyllä tämä on jossain vilahtanut. Tosi hieno! Näyttää yhtäaikaa vaikealta ja simppeliltä, ja varmaan palkitsee sinnikkään taittelijan ;)
Tekemistä pääsiäispyhiksi?