maanantai 12. tammikuuta 2009

Hannan säärystimet, osa 2

Valmistuihan ne lopulta. Lopputulos on ihan jees, ei nyt tosin ehkä aivan parhaimmillaan näissä jaloissa. Pitsijoustinneule on aika mukava neulottava, se etenee jouhevasti olematta silti tylsä. Lankaa näihin meni yhteensä noin 100 g, joten lopuista saisi vaikka settiin sopivat lapaset.


Pistetään nyt pitsijoustari jakoon, jos sitä joku toinenkin innostuu käyttämään. Se on ihan kiva vaihtoehto tavalliselle joustinneuleelle. Tämä ohje on suljetulle neuleelle, joten jos neulot tasona kahdella puikolla, niin neulo parillisilla kierroksilla oikeaksi silmukaksi merkityt nurin ja nurjiksi silmukoiksi merkityt oikein. Mallineule on jaollinen 6 silmukalla (säärystimissä silmukoita oli yhteensä 60, puikot 3,5 sukkapuikot).

1. krs: *2 s nurin, 2 s oikein yhteen, nosta 1 s neulomatta, 1 s oikein, nosta nostettu s yli.*
2. krs: *2 s nurin, 2 s oikein*
3. krs: *2 s nurin, 1 s oikein, neulo puikkojen väliin jäävä poikkilanka kaksi kertaa (oikein ja nurin), 1 s oikein*
4. krs: *2 s nurin, 4 s oikein*

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi mikä ihana yllätys! Superihanat! Ja ihan vain odotan, että ne jalkojani lämmittävät. Saat sä ne lapasetkin neuloa :)

Hanna

Anonyymi kirjoitti...

pitäiskö tässä ohjeessa olla ekakerroksella langankierto ennen ja jälkeen yhteen-oikein-neulomista? :) t. neulojat hml ps. yksi lannistui jo!

Pomsikas kirjoitti...

Älkää lannistuko armaat Hämeen neulojat :) Tässä ohjeessa ei tosiaan ole yhtään langankiertoja, vaan reikä perustuu siihen, että ensin silmukkalukua vähennetään 1. kerroksella ja sitten taas sama määrä silmukoita lisätään takaisin 3. kerroksella. Tällöin lisäyskohtaan oikeiden silmukoiden väliin syntyy reikä ja silmukoita on jälleen sama määrä kuin mallikerran alussakin. Silmukkaluku siis vaihtelee, eikä ole joka kerroksella sama. Helpottiko? :)